De Zin van Etnisch Daten

De Zin van Etnisch Daten

17 september 2019

etnisch datenOnze samenleving is tegenwoordig erg multicultureel. Dit zorgt voor een gezellige mix van nationaliteiten en religies. Toch zijn er nog veel mensen die het fijn vinden om binnen hun religie of etniciteit te daten. Dat kan om verschillende redenen, namelijk: voorkeur, druk vanuit de vriendengroep of vanuit de familie of omdat zij het fijn vinden om iemand met een soortgelijke achtergrond te leren kennen. Soms gebeurt het echter ook vanuit racisme naar je achtergrond toe vanuit andere culturen, daarom is het fijn om een datingsite te hebben waar ook jij je thuis voelt. 

Van nature wordt er geen onderscheid gemaakt in etniciteit

Je kan je afvragen waarom mensen etnisch willen daten. Vanaf de geboorte tot aan een jaar of vier maken kinderen namelijk weinig tot geen onderscheid in etniciteit, religie of afkomst. Kinderen worden zich daar later pas van bewust wanneer zij meer in aanraking komen met hun eigen cultuur en het gedrag van hun opvoeder naar andere mensen toe. Er is helaas nog nooit zoveel discriminatie en racisme geweest als in de moderne tijd, ondanks dat het geen aangeboren gedrag in. Zeker wanneer je wil gaan daten kom je daar nog regelmatig mee in aanraking, zelfs vermomd als complimenten. 

Kan je discriminatie voorkomen?

Wanneer je in aanraking bent gekomen met discriminatie tijdens het daten, kan het best zo voorkomen dat je wat huiverig bent om verder te gaan met daten. Etnisch daten biedt hier een oplossing voor omdat je hier, in de meeste gevallen, geen last hebt van vooroordelen of ronduit racisme. Om te zorgen voor een veilige omgeving om in te daten bestaan er in België meerdere datingsites speciaal voor etnisch daten. Zo kan je in alle rust rondkijken naar een geschikte partner. 

Natuurlijk zou het perfect zijn wanneer iedereen zonder discriminatie kon daten, maar sinds dat helaas nog niet het geval is, is het fijn om een optie te hebben waar je je zonder schaamte of racisme kan uitten.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden